تاثیر کم خوابی بر پوست

تاثیر کم خوابی بر پوست:  همانقدر که کم بخوابیم به همان اندازه تاثییر معکوس بر پوست می گذارد.کم

تاثیر کم خوابی بر پوست:  همانقدر که کم بخوابیم به همان اندازه تاثییر معکوس بر پوست می گذارد.کم خوابیدن در  طی شبانه روز باعث میشود که  پوست نتواند خود را ترمیم کند .کم خوابی اثر سوء بر دستگاه گوارش می گذارد و همین امر باعث ایجاد مشکل بر پوست میشود.

تاثیر کم خوابی بر پوست  اثر کم خوابی بر پوست

▪ داشتن خواب کافی و آرام برای بدن و پوست بسیار مفید است اما چگونه؟

بدن ما هنگام خواب انرژی از دست رفته را دوباره ذخیره می کند و سلول ها و بافت ها ترمیم و احیا می شوند، در این هنگام ضربان قلب کند می شود و نفس کشیدن به آرامی صورت می گیرد، ترشح هورمون رشد به بالاترین درجه خود می رسد، ماهیچه ها شل می شوند، دمای بدن پایین می آید. نوزادان به طور پیوسته می خوابند و به تدریج از خوابشان کم می شود طوری که در دوران کودکی میزان خواب به ۱۳ ۱۲ ساعت در روز می رسد و در دوران بزرگسالی ۸ ساعت خواب کافی است و البته بعد از گذشت ۵۰ سال، خواب انسان کوتاه تر و به صورت منقطع می شود. درواقع خواب یک روند پیچیده است که به وسیله مغز زمان بندی می شود.

کم خوابی چگونه بر پوست تاثیر می گذارد؟

با آزادشدن ملانین در خون، بدن آماده خوابیدن می شود. خواب دارای دو مرحله اصلی است: مرحله اول مرحله REM است که نشانه آن حرکت های سریع چشم است. این مرحله از خواب کم عمق و پر است از رویا. REM، ۴ زیرمرحله دارد. مرحله اول بین ۳۰ ثانیه تا ۷ دقیقه طول می کشد، ماهیچه ها شل می شوند و همزمان مغز شروع به تولید امواج نامنظم می کند. مرحله دوم، ۲۰ درصد خواب شبانه را به خود اختصاص می دهد. بدن در خواب است و مغز امواج بزرگ تر را تولید می کند. مرحله بعدی مرحله دلتاست. در این مرحله از خواب ترشح هورمون رشد به حداکثر می رسد و سلول ها و بافت ها شروع به ترمیم و بازسازی خود می کنند. بدون خواب دلتا – که نیمی از خواب شبانه را تشکیل می دهد در روز بعد شخص کاملا احساس خستگی خواهد کرد. این مرحله از خواب برای حفظ سلامت روانی و حافظه بلندمدت بسیار اهمیت دارد. در این زمان مغز اطلاعات را دسته بندی می کند و با کمک حافظه کوتاه مدت اطلاعات غیرمهم را حذف می کند و در آخر، مرحله دوم از مرحله اصلی خواب که در آن حرکت های چشم متوقف می شوند، فشارخون کاهش می یابد و شخص به خواب عمیق فرو می رود.

تاثیر کم خوابی بر پوست

 

کمبود خواب به صورت کوتاه مدت آثار جسمی مثل خستگی و کندشدن عکس العمل ها را دارد که بدن در طول روز با افزایش ترشح هورمون آدرنالین این کمبود خواب را جبران می کند ولی اگر کمبود خواب به صورت مزمن باشد و نامنظمی در خواب به صورت عادت دربیاید، بدن با مشکل های اساسی تری روبرو خواهد شد مثل افزایش استرس، کمبود تمرکز، از بین رفتن حافظه کوتاه مدت، کم شدن دایره لغات و حتی باعث توهم و مشکل های روانی پارانویید می شود.

البته مشکل های جسمی که در پی این مشکل های روانی پیش خواهند آمد کم نیستند و شامل مشکل هایی مثل پیری زودرس، خستگی مزمن و چاقی می شود و حتی خطر ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت، بیماری های عفونی و قلبی عروقی و دستگاه گوارش را افزایش می دهد.

Pin It

ثبت دیدگاه