درمان بی خوابی شبانه

مواد غذایی تنظیم کننده خواب

مواد غذایی تنظیم کننده خواب با پیشرفت تکنولوژی  و تاثییر اند  بر بی خوابی افراد بر ما پوشیده

مواد غذایی تنظیم کننده خواب

با پیشرفت تکنولوژی  و تاثییر اند  بر بی خوابی افراد بر ما پوشیده نیست. وجود اختلالات خواب بر اثر وجود امواج مغناطیسی موجود در اطراف ما هم بر خواب افراد بزرگسال و هم بر کودکان ما بسیار تاثثیر گذاشته.همچنین استرس ناشی از کار و مشکلات روزانه، مشغله های کار و زندگی  تاثیر مستقیم بر خواب و استراحت ما  دارد. مهم این است که این حالت می تواند منجر به بروز مشکلات جدی مربوط به سلامتی، از جمله بیماری های قلبی و افسردگی شود. برای کنترل استرس و بر طرف کردن کم خوابی و بی خوابی می توان با کنترل برنامه غذایی و گنجاندن برخی مواد خوراکی این اختلال را بهبود و بر طرف کنید.تحقیقات نشان داده که برخی مواد غذایی تنظیم کننده خواب طبیعی از جمله کاهو،  گیاه بادرنجبویه، گیلاس، گیاه بابونه،اسفناج،شیر،بادام،موز و کربوهیدرات، پروتئین مواد طبیعی  هستند که می توان آنها  را در برنامه غذایی روزانه خود گنجانید و از آنهابهره برد.

گیلاس

براساس مطالعات افراد داوطلبی که به مدت دو هفته به هنگام صبح و شب، ۲۲۶ گرم آب گیلاس نوشیده بودند، خواب بهتری داشتند. انواع مختلف گیلاس، حاوی میزان بسیار زیادی ملاتونین است که باعث بهبود خواب می شود. اگر آب گیلاس را دوست ندارید به اندازه یک فنجان خود گیلاس را به عنوان میان وعده آخر شب میل کنید.

 

گیاه بادرنجبویه

بادرنجبویه با ایجاد آرامش عضلانی و رفع گرفتگی آن‌ها به داشتن خواب راحت نیز کمک می‌کند. در سال ۱۹۹۲، نتایج یک پژوهش نشان داد که بادرنجبویه به همراه گیاه سنبل‌الطیب (والریان) به اندازه‌ی داروهای خواب‌آور موثرند. برای رفع بی خوابی‌های ناشی از استرس و فشارهای عصبی نیز می‌توانید روزانه ۱ تا ۲ فنجان دمنوش بادرنجبویه میل کنید. برای هر لیتر آب ۴ قاشق غذاخوری از این گیاه کافی است. افراد بزرگسال همچنین می‌توانند پشت گردن خود را با روغن گیاهی بادرنجبویه ماساژ دهند. برای این کار یک تا دو قطره از روغن را با کمی روغن جوجوبا مخلوط کرده و پشت گردن خود را ماساژ دهید.

 

مواد غذایی تنظیم کننده خواب

مواد غذایی تنظیم کننده خواب

گیاه بابونه

تعداد زیادی از افراد در طول سده های گذشته برای داشتن خوابی راحت چای بابونه می نوشیدند. نتایج بررسی های دانشمندان نشان داده چای بابونه خواص آرام بخشی زیادی دارد. نتایج پژوهش های دانشمندان ژاپنی بر روی موش ها نشان داده گیاه بابونه همانند یک دوز داروی بنزو دیازپین به موش ها کمک می کند تا به خواب بروند.

اما دانشمندان معتقدند برای شناسایی خواص گیاه بابونه بررسی های بیشتری نیاز است. کارشناسان اداره غذا و داروی آمریکا (FDA  ) نیز پس از بررسی های متعدد اعلام کردند نوشیدن چای بابونه عوارض جانبی ویژه و خطرناکی ندارد.

دکتر پلنک می گوید:” دو یا سه کیسه چای بابونه را درون قوری بگذارید و رویش آب جوش بریزید و در قوری را ببندید تا روغن موجود در بابونه که خواص دارویی زیادی دارد حفظ شود.”

اگر حساسیت دارید و باردار هستید بهتر است از نوشیدن این چای گیاهی بپرهیزید.

 

 

اسفناج

ویتامین K فراوان در اسفناج به ساخت پوشش اطراف عصب‌های موجود در بدن کمک می‌کند. این پوشش نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن انسان دارد. ملاتونین هورمونی است که به بدن کمک می کند تا چرخه تغییرات را در خود حفظ کند. شما نیز می توانید از طریق مصرف سبزیجاتی با برگ های سبز تیره، مانند برگ چغندر از همان فوائد بهره مند شوید.

شیر

فرآورده های لبنی نیز همانند اسفناج، سرشار از کلسیم هستند و هورمون ملاتونین را در بدن افزایش می دهند. بررسی ها نشان داده اند کمبود کلسیم در بدن با کم خوابی در ارتباط است که نوشیدن یک لیوان شیر گرم در هنگام شب می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک می کند.

milk-bergismat.com

مواد غذایی تنظیم کننده خواب

بادام

بادام، سرشار از منیزیم بوده و منبعی غنی از کلسیم است. مصرف یک مشت بادام یا مقداری کره بادام زمینی را که بر روی قطعه ای از نان سبوس دار مالیده شده است، کیفیت خواب را بهبود می بخشد.

موز

موز دو ماده معدنی پتاسیم و منیزیم دارد که کمبود این دو ماده موجب شل شدن عضلات و ماهیچه ها در هنگام شب می شود و این دو عارضه مسلما می تواند مانع خواب آرام شما شود، پس روزانه مصرف یک موز را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا تاثیر آن در رفع مشکلات مربوط به خوابتان ببینید.

 

مواد غذایی برای تنظیم خواب شبانه شما

کربوهیدرات، پروتئین

براساس تحقیقات انجام شده در انجمن ملی سلامت، تریپتوفان از طریق مصرف مواد غذایی که حاوی میزان بسیار زیادی پروتئین هستند، می تواند برای سلامتی مضر باشد؛ زیرا پروتئین می تواند مانع از ورود تریپتوفان به مغز شود. اما هنگامی که شما مواد غذایی با میزان پروتئین بالا را همراه کربوهیدرات ها مصرف کنید. در این صورت انسولینی که بدن در واکنش به کربوهیدرات ها می سازد، نفوذ تریپتوفان به موانع مغز را انسان تر می کند؛ بنابراین برای مصرف میان وعده ای که به کیفیت خواب شما بهبود بخشد می توانید مخلوطی از غلات، مغزها و میوه های خشک، بلغور جو با موز و بادام و یا مخلوطی ای غلات سبوس دار با شیر را در نظر بگیرید.

 

 

The role of sleep duration in the regulation of energy balance: effects on energy intakes and expenditure

Short sleep duration and obesity are common occurrence in today’s society. An extensive literature from cross-sectional and longitudinal epidemiological studies shows a relationship between short sleep and prevalence of obesity and weight gain. However, causality cannot be inferred from such studies. Clinical intervention studies have examined whether reducing sleep in normal sleepers, typically sleeping 7-9 h/night, can affect energy intake, energy expenditure, and endocrine regulators of energy balance. The aim of this review is to evaluate studies that have assessed food intake, energy expenditure, and leptin and ghrelin levels after periods of restricted and normal sleep. Most studies support the notion that restricting sleep increases food intake, but the effects on energy expenditure are mixed. Differences in methodology and component of energy expenditure analyzed may account for the discrepancies. Studies examining the effects of sleep on leptin and ghrelin have provided conflicting results with increased, reduced, or unchanged leptin and ghrelin levels after restricted sleep compared to normal sleep. Energy balance of study participants and potential sex differences may account for the varied results. Studies should strive for constant energy balance and feeding schedules when assessing the role of sleep on hormonal profile. Although studies suggest that restricting sleep may lead to weight gain via increased food intake, research is needed to examine the impact on energy expenditure and endocrine controls. Also, studies have been of short duration, and there is little knowledge on the reverse question: does increasing sleep duration in short sleepers lead to negative energy balance

Pin It